Furniture, Pharmacies

A pharmacy in Taiwan that is a place of interactivity

6 October 2017
pharmacy in Taiwan

A pharmacy in Taiwan that is like a place of interactivity: this is the idea of the Waterfrom Design firm for the interiors of an old family store.

Over the past several years the concept of health has changed into a holistic view: feeling at ease with oneself and one’s body. This concept also influenced the interior decoration of pharmacies. People themselves are more careful about disease-preventative lifestyle, and then pharmacies are transforming into real health hubs. The result is not just a different assortment of the products and services provided, but also a change in the way everything is displayed and offered. Interiors become a true calling card for consumers and facilitate the communication between pharmacist and customer.

Following this concept, a third-generation pharmacist from Taichung, Taiwan, transformed the pharmacy he inherited overturning the traditional image of this business. The thirty-year-old professional wanted to distance himself from the long family tradition, and called for this project Waterfrom Design Studio.

He renamed the pharmacy MOLECURE, a composite of two important words: Molecule and Cure. The first is the foundation of pharmacology: the molecule is extracted from nature then made synthetic by science, with the aim of curing the ailing person, who is at the heart of the entire undertaking. Nature and science are thus the two key components that come together to heal the patient. A synergy that, according to the designers, had to be conveyed clearly also in the interiors of the pharmacy: a “green laboratory” capable of combining nature and technology, however in conflict these two concepts may appear.

A molecolar and interactive pharmacy, a sort of intercative hub where interior design enhances the dialogue between nature and science.

MOLECURE’s interiors recall in their simplicity the geometric shapes of chemical aggregates. Hence the use of rough concrete, a symbol of the real world, and the combination of metal, glass, and transparent acrylics for the linear structures that cover the entire walls. To eliminate any distance between patron and pharmacist, the focal point of the space is a laboratory counter, with a tree stump at its base, which ensures that a true interaction can take place.

Other important features are the many laser-carved triangular holes that cast similar to those of leaves: a small symbolic forest that, together with the many live green plants, warm the environment and represents a reference to nature. Even the staircase that connects the two floors plays with symbolism, with a witty reference to molecular biology’s DNA double helix.

www.waterfrom.com

You Might Also Like